Welkom
Het is vandaag
 
 

Home - Wie is Herman Boon

Nieuw: Wakker worden! >> 8 september 2007...

Herman Boon is al vele jaren Nederlands bekendste christelijke cabaretier. Hij werd vooral bekend door zijn theaterprogramma’s, maar ook door zijn acteer- en presentatiewerk in de EO-televisieprogramma’s ‘Van Henegouwen VPP’, ‘Mir@kel’ en 'Catherina zoekt God'. Ook maakte hij een aantal cd’s, waarvan ‘Stapelgek op jou’ en ‘Stap maar in’ het bekendst zijn.

Op de lagere school was Herman Boon een verlegen jongetje. Totdat hij ontdekte dat hij met grappen zijn omgeving aan het lachen kan krijgen. Op de middelbare school zat Herman in een cabaretgroepje. Maar de kleinkunstacademie is geen succes voor de cabaretier, daarom gaat hij naar de Pedagogische Academie. 

Naast zijn studie bleef hij ook bezig met cabaret. In 1983 won hij de derde plaats op het camaterettenfestival, achter Brigitte Kaandorp en Hans Liberg. Paul de Leeuw won in dat jaar de persoonlijkheidsprijs. In 1986 won Herman Boon met zijn groep ‘Zindroom’ zelf de prijs.
In datzelfde jaar kwam hij tot geloof.

Herman heeft een vurige wens om mensen met God kennis te laten maken. Hij zegt wel eens te huilen om het lot van mensen die leven en sterven zonder God. Herman Boon gebruikt humor als middel om het geloof over te dragen, omdat "humor harten van mensen kan openen".


Home | Start | Vervolg | Nieuw | Aanmelden | Links

designed by Sitelight